De "echte" Fiat 500 zoals wij hem hier hebben werd gemaakt van 1957 tot en met 1975 en is sindsdien een van de meest herkenbare kleine auto's ter wereld.  Onze donkerblauwe Fiat 500 ''L'' is gemaakt in 1970 en heeft zijn eerste kilometers gemaakt in België.

In 1992 is deze auto naar Nederland gekomen en is in de periode van 2006 tot en met 2016 geheel opnieuw opgebouwd met de bestaande onderdelen. Daarnaast zijn de onderdelen die vervangen moesten worden natuurlijk vervangen.

De 'L' van deze Fiat 500L staat voor 'Lusso', wat 'luxe' betekent in het Italiaans. De extra luxe waar deze Fiat vanuit de fabriek mee uitgerust is zijn de verchroomde extra voor- en achterbumper, vernieuwde velgen ten opzichte van zijn voorganger, een luxe kap over het oude metalen dashboard en één extra opbergvakje in het midden van de auto.


Deze donkerblauwe Fiat 500L uit 1970 is voor al onze activiteiten beschikbaar en je mag hier ook zelf in rijden. Deze auto heeft geen gesynchroniseerde versnellingsbak wat jouw echte rijderskwaliteiten in je naar boven halen. Je zult dus moeten 'dubbel klutsen' en geen paniek, dit is helemaal niet zo moeilijk als dat het klinkt: het belangrijkste is dat je met het terugschakelen naar een lagere versnelling een paar extra stappen maakt. Je moet namelijk eerst de koppeling intrappen, de auto in de vrij zetten, de koppeling omhoog laat komen, de koppeling snel weer intrappen, wat gas bij geven en de auto snel in de lagere versnelling zetten. Laat als laatst de koppeling weer omhoog komen en je kunt door.

In deze fiat is ruimte voor maximaal 4 personen. Wij raden 2 volwassenen en 2 kinderen tot ongeveer 12 jaar of 3 volwassenen aan als maximum.

Heb je liever een chauffeur die de auto voor je bestuurd, bekijk dan snel onze opties voor een chauffeur.


Geïnteresseerd in onze Fiat 500L? Neem dan snel contact met ons op om te kijken of deze Fiat 500L nog beschikbaar is op jouw gewenste datum.