Nieuws

Het laatste nieuws binnen Drive The Classic, over onze auto's en enkele woorden van eerdere huurders kun je hieronder allemaal lezen!


Dagboek

Drive The Classic is dé specialist op de Veluwe als het gaat om oldtimerverhuur. Heb je een bruiloft, gala, jubileum, promoties zoals een foto-shoot of wil je gewoon een dagje toeren, dan hebben wij vooralsnog één super gave oldtimer voor je klaarstaan, onze Fiat 500! Geïnteresseerd? Vul dan ons contactformulier in. In ons dagboek ga je met ons mee op reis door ons avontuur en de mooie gebeurtenissen waar wij onderweg een bijdrage aan mochten leveren.

Lees meer »


In vogelvlucht

De geschiedenis van...

2023 in vogelvlucht

Het eerste jaar van de actieve verhuur!In 2023 hebben wij dan toch echt de eerste paar verhuur opdrachten gehad. Enkele dichtbij en sommige aardig ver weg met alleen maar hele positieve reacties. Enkele van deze reacties zijn te lezen bij onze reviews. Zo heeft de Fiat meegereden bij een gala op een middelbare school in Elburg. Een prachtig vader dochter moment. 2 zomerse bruiloften met prachtige plaatjes die we mochten ontvangen en een afscheid van een juf op een basisschool die graag in stijl opgehaald wilde worden. 

Lees meer »

2022 in vogelvlucht

Wat een hectisch jaar was 2022!2022 markeert de start van alles! Het ontstaan van het idee, het verlangen om daar wat mee te doen en het ook daadwerkelijk te doen, het uitzoeken en ophalen van een aanhanger, het uitzoeken en ophalen van onze eerste auto en het bouwen van de website!Het ontstaan:Het idee is ontstaan in de zomer van 2022. Er moest namelijk een oldtimer geregeld worden voor een bruiloft. Na dagen zoeken uiteindelijk de  juiste oldtimer gevonden en ook bezichtigd. De bruiloft was een succes!Na de bruiloft begonnen de handen wel te jeuken om hier meer mee te gaan doen. Na heel veel uitzoeken en uitwerken uiteindelijk gestart. In september een aanhanger opgehaald zodat de auto die we op het oog hadden opgehaald kon worden en zodat we die auto ook kunnen brengen en ophalen voor de mensen die graag van die oldtimer gebruik willen maken. Daarna, in oktober, onze eerste oldtimer gekocht! We hebben de oldtimer natuurlijk niet alleen voor de verhuur gekocht maar ook voor onszelf. Het is heerlijk om een paar uurtjes met een oldtimer op pad te zijn en wij van Drive The Classic vinden het belangrijk dat de autogeschiedenis goed bewaart blijft en willen anderen ook de mogelijkheid bieden om zoiets moois te mogen ervaren.

Lees meer »

... de Fiat 500

Het begin:Zoals vrijwel alle oldtimers, heeft ook de Fiat 500 een rijke geschiedenis. Deze gaat helemaal terug naar 1936. Dat is dus bijna 90 jaar geleden. Toen, in 1936, was er de vraag naar een auto die toegankelijk was voor het hele volk. Die vraag werdt beantwoord want toen is namelijk de allereerste Fiat 500 'Topolino' (rechts) van de productieband in Italië afgerold en is geproduceerd tot en met 1955. Die Fiat 500 'Topolino' is bedacht door een zekere Dante Giacosa die ook voor het ontwerp heeft gezorgd van de inmiddels wereldberoemde Fiat 500 (links).

Lees meer »